LİMONLU –YULAFLI BİSKÜVİ PASTASI
MALZEMELER:
3/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
1 çimdik tuz
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı limon suyu
2-3 paket yulaflı bisküvi
YAPILIŞI:
Muhallebiyi hazırlamak için bir tavada şeker, mısır nişastası
ve tuzu karıştırınız. Başka bir kapta yumurta sarıları, süt ve kremayı iyice
çırpınız. Sütlü karışımı şekerli karışımın üzerine ekleyiniz ve sürekli karıştırarak
kaynayana kadar kısık ateşte pişiriniz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağı
ve limon rendesini ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırınız. Son olarak
limon suyunu da ekleyip karıştırınız. Muhallebiyi ara ara çırparak soğuyana
kadar bekleyiniz.20 cm x 20 cm
bir kalıbın tabanına streç film seriniz. Üzerine yulaflı bisküvileri diziniz.
Bisküvilerin üzerine muhallebinin 1/3’ünü yayınız ve bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde 3
kat devam ediniz. En son katına muhallebi sürdükten sonra üzerini streç film
ile kaplayıp buzdolabında 3-4 saat bekletiniz. Servis edeceğiniz zaman
kenarlardaki streç filmlerden tutup kalıptan çıkarınız. Kare dilimleyip üzerini
limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder