ÇELEBİ AŞI (BALIKESİR YÖRESİ)
MALZEMELER:
6 adet tavuk pirzola
1 su bardağı süt
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
1 yumurtanın üzerine, 1 su bardağı süt dökünüz ve azar azar
un ekleyerek hamuru yoğurunuz .Yoğrulan hamuru dinlenmeye bırakınız. 6 adet
tavuk pirzolayı, 1 çay kaşığı tuz serpilen suyla haşlayınız. 2 adet soğanı
küçük küçük doğrayıp pembeleşene kadar kavurunuz. Pembeleşen soğanlara 2 yemek
kaşığı salça ekleyiniz. Haşlanan tavukların suyunu salçayla kavrulan soğanın
üzerine dökünüz ve 1 çay kaşığı tuz serpiniz. Haşlanmış tavukları didikleyip
tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendiriniz. Dinlenen hamuru 3 eşit bezeye
ayırınız. Bezeleri açınız ve 2 parmak genişliğinde karelere ayırınız. Karelere
tavuk eti yerleştiriniz ve sarınız. Sarılan hamurların uçları da burularak
kapatınız(bayram şekeri gibi) Hamurlar
kaynayan salçalı tavuk suyuna atılıp mantı gibi pişirilir.Çelebi Aşı servise
hazırdır.Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder