PASTIRMALI PATATES GÜVEÇ
MALZEMELER:
6 adet patates
tuz
karabiber
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1 su bardağı tulum peyniri
8 dilim pastırma
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
maydanoz
tereyağı
YAPILIŞI:
Önceden fırını 250derece ısıtınız.Tereyağı ile bir borcamı ovalayınız.Patates
dilimlerinin yarısını diziniz.Tuz ve
karabiber serpiniz.Kıyılmış sarımsak serpiniz.Daha sonra, rendelenmiş peynir ve
pastırma serpiniz.Patates dilimlerinin geri kalanını diziniz.Ayrı bir
karıştırma kabında süt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpınız.Patatesin üzerine
süt karışımını dökünüz.Üstüne maydanoz ekleyiniz.75 ila 90 dakika pişiriniz.Kesme
ve servis etmeden önce 20 dakika bekletiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder