SAYFALAR

23 Ekim 2013 Çarşamba

PASTIRMALI PATATES GÜVEÇ


PASTIRMALI PATATES GÜVEÇ

MALZEMELER:

6 adet patates
tuz
karabiber
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1 su bardağı tulum peyniri
8 dilim pastırma  
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
maydanoz
tereyağı

YAPILIŞI:

Önceden fırını 250derece ısıtınız.Tereyağı ile bir borcamı ovalayınız.Patates dilimlerinin  yarısını diziniz.Tuz ve karabiber serpiniz.Kıyılmış sarımsak serpiniz.Daha sonra, rendelenmiş peynir ve pastırma serpiniz.Patates dilimlerinin geri kalanını diziniz.Ayrı bir karıştırma kabında süt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpınız.Patatesin üzerine süt karışımını dökünüz.Üstüne maydanoz ekleyiniz.75 ila 90 dakika pişiriniz.Kesme ve servis etmeden önce 20 dakika bekletiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder