SAYFALAR

23 Ekim 2013 Çarşamba

LİMONLU –YULAFLI BİSKÜVİ PASTASI


LİMONLU –YULAFLI BİSKÜVİ PASTASI

MALZEMELER:

3/4 su bardağı şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
1 çimdik tuz
4 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı limon suyu
2-3 paket yulaflı bisküvi

YAPILIŞI:

Muhallebiyi hazırlamak için bir tavada şeker, mısır nişastası ve tuzu karıştırınız. Başka bir kapta yumurta sarıları, süt ve kremayı iyice çırpınız. Sütlü karışımı şekerli karışımın üzerine ekleyiniz ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriniz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve limon rendesini ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırınız. Son olarak limon suyunu da ekleyip karıştırınız. Muhallebiyi ara ara çırparak soğuyana kadar bekleyiniz.20 cm x 20 cm bir kalıbın tabanına streç film seriniz. Üzerine yulaflı bisküvileri diziniz. Bisküvilerin üzerine muhallebinin 1/3’ünü yayınız ve bir kat  bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde 3 kat devam ediniz. En son katına muhallebi sürdükten sonra üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 3-4 saat bekletiniz. Servis edeceğiniz zaman kenarlardaki streç filmlerden tutup kalıptan çıkarınız. Kare dilimleyip üzerini limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder