SAYFALAR

22 Ekim 2013 Salı

BEZELYELİ-ŞEHRİYELİ PİLAV


BEZELYELİ-ŞEHRİYELİ PİLAV

MALZEMELER:

2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Tavuk Bulyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Pirinci 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiniz.Tencereye sıvıyağı koyunuz ve şehriyeleri kavurunuz, pirinçleri ekleyerek 3 dakika daha kavurunuz ardından bezelyeliri ekleyerek karıştırınız.Sıcak suyu ,tavuk bulyonu ve tuzunu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakınız.Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriniz..
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder