BEZELYELİ-ŞEHRİYELİ PİLAV
MALZEMELER:
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Tavuk Bulyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Pirinci 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda
bekletiniz.Tencereye sıvıyağı koyunuz ve şehriyeleri kavurunuz, pirinçleri ekleyerek
3 dakika daha kavurunuz ardından bezelyeliri ekleyerek karıştırınız.Sıcak suyu
,tavuk bulyonu ve tuzunu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakınız.Piştikten
sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriniz..
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder