ARAP USULÜ BABAGANNUŞ
MALZEMELER:
5 Adet Patlıcan
4 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tahin
1 Diş Sarımsak Rendesi
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Tuz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
YAPILIŞI:
Patlıcanları ocakta çevirerek her yerini közleyiniz.Sıcaklığı
hafif gidince kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayınız, sonra sırasıyla limon
suyu,sarımsak rendesi,yoğurt,tahin ve tuzu koyarak karıştırınız.Servis tabağına
koyunuz üzerine sıvıyağında kavurduğunuuz kıymayı onun üzerine de kabuklarını
soyup küp küp doğradığınız domates ve biberleri koyunuz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder