İSVEÇ KÖFTESİ
MALZEMELER:
2 dilim ekmek içi
1/4 su bardağı süt
750 gr kıyma
1 küçük soğan
1 adet yumurta
1/8 çay kaşığı yenibahar
1 / 8 çay kaşığı toz zencefil
tuz
karabiber
bitkisel yağ
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
1/4 su bardağı krema
tuz
karabiber
tereyağı
maydanoz, garnitür için
YAPILIŞI:
Küçük bir kapta, yumuşayana kadar süt ile ekmekleri ıslatınız.Geniş
bir kapta tüm köfte malzemeleri birleştiriniz ve ıslatılmış ekmekleri ekleyiniz.Pürüzsüz
olana kadar iyice karıştırınız.Küçük golf topu büyüklüğüne köftelere şekil veriniz.Orta ateşte büyük, derin bir
tavada köfteleri kızartınız.
Sos yapmak için, bir tavaya tereyağı ve unu biraz
çeviriniz.Daha sonra üzerine et suyunu ve kararabiber,tuz,zencefil ilave
ediniz.Koyulaşınca kremasını koyunuz ve altını kapatınız.Servis ederken
sırasıyla köftelerisosu ve kıyılmış maydanozları koyarak servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder