SAYFALAR

29 Ekim 2013 Salı

İSVEÇ KÖFTESİ


İSVEÇ KÖFTESİ

MALZEMELER:

2 dilim ekmek içi
1/4 su bardağı süt
750 gr kıyma
1 küçük soğan
1 adet yumurta
1/8 çay kaşığı yenibahar
1 / 8 çay kaşığı toz zencefil
tuz
karabiber
bitkisel yağ
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
1/4 su bardağı krema
tuz
karabiber
tereyağı
maydanoz, garnitür için

YAPILIŞI:

Küçük bir kapta, yumuşayana kadar süt ile ekmekleri ıslatınız.Geniş bir kapta tüm köfte malzemeleri birleştiriniz ve ıslatılmış ekmekleri ekleyiniz.Pürüzsüz olana kadar iyice karıştırınız.Küçük golf topu büyüklüğüne köftelere şekil  veriniz.Orta ateşte büyük, derin bir tavada  köfteleri kızartınız.
Sos yapmak için, bir tavaya tereyağı ve unu biraz çeviriniz.Daha sonra üzerine et suyunu ve kararabiber,tuz,zencefil ilave ediniz.Koyulaşınca kremasını koyunuz ve altını kapatınız.Servis ederken sırasıyla köftelerisosu ve kıyılmış maydanozları koyarak servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder