SAYFALAR

21 Ekim 2013 Pazartesi

ARAP USULÜ BABAGANNUŞ


ARAP USULÜ BABAGANNUŞ

MALZEMELER:

5 Adet Patlıcan
4 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tahin
1 Diş Sarımsak Rendesi
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Tuz
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber

YAPILIŞI:

Patlıcanları ocakta çevirerek her yerini közleyiniz.Sıcaklığı hafif gidince kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayınız, sonra sırasıyla limon suyu,sarımsak rendesi,yoğurt,tahin ve tuzu koyarak karıştırınız.Servis tabağına koyunuz üzerine sıvıyağında kavurduğunuuz kıymayı onun üzerine de kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domates ve biberleri koyunuz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder