SAYFALAR

21 Ekim 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

MALZEMELER:


1 kg. dolmalık lahana
1,5 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı salça
1/2 demet dereotu (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı su (dolma içi için)
Tuz
2 adet küp şeker
1 çorba kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:

 Lahana, yapraklarını ayırdıktan sonra, bol suda haşlayınız. Suyunu süzünüz.Soğanları doğrayınız.zeytinyağında fıstıkla birlikte kavurunuz.Soğanlar sararınca üzerine yıkanmış pirinçleri ilave ediniz ve kavurunuz.Daha sonra üzerine bir bardak su ve diğer malzemeleri katınız.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.Soğuduktan sonra sarma işlemine geçiniz.Yaprağın damar kısmı içe gelecek şekilde yayınız. Harçtan bir kaşık alınarak ortasına koyunuz. Her iki yandan içe kıvırarak, rulo şeklinde sarınız.Tencerenin dibine lahananın saplarını koyunuz ve sarmaları aralıksız bir biçimde kat kat diziniz.Üzerini aşacak kadar sıcak su ve tuz ilave ediniz ve ağır ateşte sarmalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder