SAYFALAR

21 Ekim 2013 Pazartesi

FIRINDA PEYNİRLİ KARNABAHAR


FIRINDA PEYNİRLİ KARNABAHAR

MALZEMELER:

1 baş karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1 tutam acı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
1 -2 bardak peynir, rendelenmiş
1 / 2 çay kaşığı sarımsak tozu
tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Karnabaharı çiçek çiçek ayırınız.Yumuşayana kadar benmari usulü pişiriniz. Tereyağını eritiniz .Kırmızı pul biber ve sarımsak tozu ekleyiniz.Un  katınız ve pürüzsüz olana kadar her zaman karıştırarak süt ilave ediniz.Kremsi olana kadar orta ateşte, sürekli karıştırarak pişiriniz.1 su bardağı peynir ekleyiniz ve eriyene kadar karıştırınız.Tuz ve karabiber katınız.Bir fırın kabına karnabaharı diziniz.Karnabaharın üzerine eşit peynir sosunu dökünüz ve sonra 1 bardak rende peynir serpiniz.Üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder