SAYFALAR

21 Ekim 2013 Pazartesi

ÇITIR ŞEFTALİ


ÇITIR ŞEFTALİ

MALZEMELER:

120 gr tereyağı
3/4 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı mısır gevreği
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 kutu konserve şeftali
Veya
1 kg taze şeftali, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış dilimlenmiş ve 15-20 dakika komposto yapılmış.

YAPILIŞI:

Bir kapta tereyağı ve şekeri eritiniz. Mutfak robotu ile mısır gevreği eziniz.Başka bir kapta diğer malzemeleri karıştırınız ve 3-5 dakika çırpınız.Bir borcama şeftalileri yayınız.Üzerine karışımı dökünüz.180 derece fırında 7 dakika pişiriniz.Yanında dondurma ile servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder