SAYFALAR

17 Ekim 2013 Perşembe

ÇELEBİ AŞI (BALIKESİR YÖRESİ)


ÇELEBİ AŞI (BALIKESİR YÖRESİ)

MALZEMELER:

6 adet tavuk pirzola
1 su bardağı süt
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1 yumurtanın üzerine, 1 su bardağı süt dökünüz ve azar azar un ekleyerek hamuru yoğurunuz .Yoğrulan hamuru dinlenmeye bırakınız. 6 adet tavuk pirzolayı, 1 çay kaşığı tuz serpilen suyla haşlayınız. 2 adet soğanı küçük küçük doğrayıp pembeleşene kadar kavurunuz. Pembeleşen soğanlara 2 yemek kaşığı salça ekleyiniz. Haşlanan tavukların suyunu salçayla kavrulan soğanın üzerine dökünüz ve 1 çay kaşığı tuz serpiniz. Haşlanmış tavukları didikleyip tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendiriniz. Dinlenen hamuru 3 eşit bezeye ayırınız. Bezeleri açınız ve 2 parmak genişliğinde karelere ayırınız. Karelere tavuk eti yerleştiriniz ve sarınız. Sarılan hamurların uçları da burularak kapatınız(bayram şekeri gibi)  Hamurlar kaynayan salçalı tavuk suyuna atılıp mantı gibi pişirilir.Çelebi Aşı servise hazırdır.Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder