SAYFALAR

19 Ekim 2013 Cumartesi

KIYMALI YUNAN USULÜ LAZANYA


KIYMALI YUNAN USULÜ LAZANYA

MALZEMELER:

250 gr. yağsız kıyma
3 orta boy beyaz soğan, doğranmış
1/4 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak kıyılmış
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı  kekik
tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet doğranmış domates
1/4 bardak sek beyaz şarap
1/2 -1 çay kaşığı. tarçın
1 paket erişte
3/4 fincan Ramano veya başka bir sert peynir

BEŞAMEL SOS:

100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
10 su bardağı ılık süt
8 yumurta, oda sıcaklığında
1 su bardağı rendelenmiş sert peynir (romano, parmesan)
tuz ve karabiber
3/4 çay kaşığı hindistan cevizi
Daha sert peynir üzerine rendeleyiniz


 YAPILIŞI:

Yaklaşık 10 dakika orta ateşte yağda doğranmış soğanı kavurunuz, sarımsak ve defne yaprağı ekleyiniz ve 5 dakika pişiriniz. Dana kıymasını da  ekleyiniz yaklaşık 15-20 dakika pişirmeye devam ediniz.Şarap ve salça ekleyiniz. Daha sonra doğranmış domates , tuz ,biber, tarçın ve kekik ekleyiniz. Ateşi  kapatınız ve dinlendiriniz.10-12 dakika, al dente olacak kadar tuzlu suda büyük bir tencerede  erişte pişiriniz.

BEŞAMEL SOS:

Bir orta boy tencereye tereyağı ekleyiniz ve orta ateşte eritiniz. Unu ekleyiniz ve çırpınız. Rengi sararınca sütünü ekleyiniz,koyulaşınca ateşten alınız ve 5 dakika soğutunuz.Daha sonra yumurtaları katıp sürekli çırpınız. Şimdi, peynir ve baharat ekleyiniz.Her şey hazır olduğunda kalıbınızı biraz yağlayınız erişteleri beşamel sos ile karıştırıp yarısını kalıba yerleştiriniz.Ortaya kıyma sosu koyunuz.Üzerine kalan erişteyi yerleştiriniz.En üste rendelenmiş peynir ile kaplayınız.250 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder