MALZEMELER:
1 kilo kuzu eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
MEYANESİ İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
YAPILIŞI:
1 kilo kuşbaşı kuzu etinin üzerine tuz
serpiniz. Bir adet soğanı küp küp doğrayınız, üç diş sarımsağı eziniz ve
etle kavurunuz. Ardından sıcak su ekleyerek haşlayınız. Meyane için süzme yoğurt
ve normal yoğurdu karıştırınız, üzerine bir yumurta kırınız. Meyaneye un
ekleyerek kıvamını bulması için çırpınız. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilen
meyaneye 4 kepçe et suyu ilave ediniz. Haşlanan eti tepsiye alınız.
Meyaneye rendelenmiş kaşar koyularak karıştırınız ve tepsiye alınan etlerin
üzerine dökünüz. Meyane ile kaplanan etlerin üzerine rendelenmiş kaşar ve toz
biber serpiniz fırında pişiriniz.
Elbasan tava sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder