MALZEMELER:
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
Taze nane
Karabiber
Tuz
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
Öncelikle hamuru hazırlayınız. Bir kaba un koyup ortasını
açınız, yumurtayı kırınız. Tuz ve az su ekleyerek yoğurunuz. Bu hamurun üzerini
örterek 10-15 dakika dinlendiriniz. Tezgaha un serperek hamuru açınız. Şekilli bir
kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartınız ve yine un serpilmiş bir yerde
bekletiniz.
Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurunuz ve fındık
büyüklüğünde köfteler yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder