MALZEMELER:
1 KASE PİLAVLIK BULGUR
1/2 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 ADET KURU SOĞAN
TAVUK SUYU
TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER
YAPILIŞI:
TEREYAĞINI ERİTİNİZ.SOĞANI DÖRDE BÖLEREK BÜTÜN TENCERENİN DİBİNE
OTURTUNUZ.İKİ KASE TAVUK SUYUNU ,TUZU KATINIZ VE BULGURU İLAVE EDİNİZ.KISIK ATEŞTE BİRAZ SUYUNU ÇEKİNCE MERCİMEĞİ KATINIZ.KARABİBER SERPİNİZ VE DEMLENMEYE BIRAKINIZ.BEN YANINDA VERİN KASESİNİN İÇİNDE YOĞURTLU PATLICAN SALATASI ,KORNİŞON TURŞU VE KURU NANELİ AYRAN İLE SERVİS ETTİM.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder