MALZEMELER:
- 12 adet tuzsuz etimek
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN:
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Ceviz ya da Antep fıstığı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir
tencereye alarak kaynatınız. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını
kapatınız. Şerbeti 10 dk kadar bekletiniz.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri
tencerede kavurunuz üzerine su ekleyerek şerbeti
hazırlayınız.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği sıralayınız. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde
dağıtınız.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması
için tatlıyı beklemeye alınız. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem
şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan
krem şantiyi eklemeyiniz.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi sürünüz. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına
kaldırınız.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis
etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı
serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder