SAYFALAR

19 Nisan 2013 Cuma

ETİMEK TATLISI


MALZEMELER:



- 12 adet tuzsuz etimek

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt 
Ceviz ya da Antep fıstığı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatınız. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatınız. Şerbeti 10 dk kadar bekletiniz.

Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurunuz  üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayınız.

Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği sıralayınız. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtınız. 

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyiniz ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayınız. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırınız ve ocağı kapatınız. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltiniz.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alınız. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyiniz.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi  sürünüz. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırınız.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. 
    Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder