MALZEMELER:
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi
2 sivribiber
1 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet reyhan otu
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı pul biber
Haşlanmış asma yaprağı
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Mercimeği yıkayıp süzünüz. Tencereye alıp 2.5 s bardağı su
ekleyin. Bir taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğü alınız. Ateşi kısıp
mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Bulguru ekleyip karıştırınız. Tencereyi
ocaktan indirip kapağını kapatınız. Soğuyana kadar bu şekilde bekletiniz. Ceviz
içini robota alıp irice çekiniz. Biberleri temizleyiniz. Biberler, taze soğan ve
otları bir kaba kıyınız. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayınız. Soğuyan mercimeğin
içine salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ekleyip
karıştırınız. Üzerine ceviz içini serpip haşlanmış asma yaprağı ile servis yapınız.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Nefis ve sağlıklı bir tarif.Elinize sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder