SAYFALAR

18 Nisan 2013 Perşembe

BAT







MALZEMELER:

1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi
2 sivribiber
1 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet reyhan otu
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı pul biber
Haşlanmış asma yaprağı
Tuz

HAZIRLANIŞI:

     Mercimeği yıkayıp süzünüz. Tencereye alıp 2.5 s bardağı su ekleyin. Bir taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğü alınız. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Bulguru ekleyip karıştırınız. Tencereyi ocaktan indirip kapağını kapatınız. Soğuyana kadar bu şekilde bekletiniz. Ceviz içini robota alıp irice çekiniz. Biberleri temizleyiniz. Biberler, taze soğan ve otları bir kaba kıyınız. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayınız. Soğuyan mercimeğin içine salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ekleyip karıştırınız. Üzerine ceviz içini serpip haşlanmış asma yaprağı ile servis yapınız.
    Afiyet olsun.

1 yorum: