1 ½ kg ıspanağın sadece sapları
2 parça kuzu incik
2 su bardağı nohut
3 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Kuzu incik etleri ve akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede haşlayınız. Ispanakların sadece sap kısımları doğrayınız.
Haşlanan etleri, nohutları ve et suyunu ayrı kaplara alınız. Kuzu incik etleri
didikleyiniz ve 1 çay kaşığı karabiberle harmanlanır. 3 su bardağı pirinç yıkanıp
süzülür. Derince bir tencerenin içine ıspanak saplarının yarısını tencereye döşeyiniz.
Ispanak saplarının üzerine pirinci, nohutu ve etin bir kısmını kat kat
yerleştiriniz. Tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde kat kat tencereye
yerleştiriniz. Pilavın üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koyunuz. 1 kase et suyu
ve biraz da sıcak su dökülen pilavı pişiriniz. 1 kase yoğurdu 3 diş sarımsakla
karıştırınız. Pişen pilavı servis tabağına alınız ve üzerine sarımsaklı yoğurt
dökünüz.
Etli Nohutlu Ispanaklı Pilav servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder