SAYFALAR

30 Nisan 2013 Salı

ETLİ ,NOHUTLU,ISPANAKLI PİLAV (TARSUS YÖRESİ)






MALZEMELER:

1 ½ kg ıspanağın sadece sapları
2 parça kuzu incik
2 su bardağı nohut
3 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

YAPILIŞI:

 Kuzu incik etleri ve akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede haşlayınız. Ispanakların sadece sap kısımları doğrayınız. Haşlanan etleri, nohutları ve et suyunu ayrı kaplara alınız. Kuzu incik etleri didikleyiniz ve 1 çay kaşığı karabiberle harmanlanır. 3 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Derince bir tencerenin içine ıspanak saplarının yarısını tencereye döşeyiniz. Ispanak saplarının üzerine pirinci, nohutu ve etin bir kısmını kat kat yerleştiriniz. Tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde kat kat tencereye yerleştiriniz. Pilavın üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koyunuz. 1 kase et suyu ve biraz da sıcak su dökülen pilavı pişiriniz. 1 kase yoğurdu 3 diş sarımsakla karıştırınız. Pişen pilavı servis tabağına alınız ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz.
Etli Nohutlu Ispanaklı Pilav servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder