SAYFALAR

30 Nisan 2013 Salı

ELBASAN TAVA



MALZEMELER:

1 kilo kuzu eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber

MEYANESİ İÇİN:

250 gram yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı un
150 gram kaşar peyniri

YAPILIŞI:

1 kilo kuşbaşı kuzu etinin  üzerine tuz serpiniz. Bir adet soğanı küp küp doğrayınız, üç diş sarımsağı eziniz ve etle kavurunuz. Ardından sıcak su ekleyerek haşlayınız. Meyane için süzme yoğurt ve normal yoğurdu karıştırınız, üzerine bir yumurta kırınız. Meyaneye un ekleyerek kıvamını bulması için çırpınız. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilen meyaneye 4 kepçe et suyu ilave ediniz.  Haşlanan eti tepsiye alınız. Meyaneye rendelenmiş kaşar koyularak karıştırınız ve tepsiye alınan etlerin üzerine dökünüz. Meyane ile kaplanan etlerin üzerine rendelenmiş kaşar ve toz biber serpiniz fırında pişiriniz.
Elbasan tava sunuma hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder