MALZEMELER:
1 paket pişmaniye
6 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
½ çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 kase erik marmeladı
1 adet muz
2 adet kivi
2 adet portakal
1 adet nar
MUHALLEBİSİ İÇİN:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
½ paket margarin
YAPILIŞI:
Altı yemek kaşığı şekeri kırılan dört yumurta ile
çırpınız. Yarım çay bardağı süt, bir paket kabartma tozu ve sıvı yağı ekleyiniz.Un
eklediğimiz kek hamuru blendırla iyice çırpınız ve kalıba dökünüz.
Kek hamuru fırında pişerken pastanın muhallebisi için yarım
paket margarin, altı su bardağı sütle eritiniz. Üzerine bir su bardağı şeker,
ikişer yemek kaşığı un ve nişasta ekleyiniz. Muhallebiyi fokurdayana kadar
karıştırılarak pişiriniz ve soğuması için bir kaba alınız. Bir adet muz küp küp,
ikişer tane kivi ve portakal dilimleyiniz. Bir nar da tane tane ayıklayınız. Pişen
keki soğutunuz bu sırada muhallebiyi de iyice çırpınız. Soğuyan keki ortadan ikiye
kesiniz. Pastanın altı olacak parçanın üzerine bir kase erik marmeladı suyla
karıştırılıp sürünüz, üzerine de muhallebi sürülerek kekin tabanını kaplayınız.Küp
küp kesilen muzlar ve dilimlenen kivilerle portakallar muhallebinin üzerine
diziniz. Nar taneleri de diğer meyvelerle buluşturunuz. Pastanın üst keki
koyunuz ve üzerini muhallebi ile kaplayınız,ardından da donması için dolapta
bekletiniz. Donan pastanın üzerini pişmaniyelerle kaplayınız. Pişmaniyelerin üstüne
nar taneleri ve dilimlenen kivilerden koyunuz.
Pişmaniyeli pasta sunuma hazırdır…
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder