SAYFALAR

20 Nisan 2013 Cumartesi

ÇİÇEK ÇORBASI





MALZEMELER:

1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram kıyma
Taze nane
Karabiber
Tuz

HAMUR İÇİN:


1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su

YAPILIŞI:


Öncelikle hamuru hazırlayınız. Bir kaba un koyup ortasını açınız, yumurtayı kırınız. Tuz ve az su ekleyerek yoğurunuz. Bu hamurun üzerini örterek 10-15 dakika dinlendiriniz. Tezgaha un serperek hamuru açınız. Şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartınız ve yine un serpilmiş bir yerde bekletiniz.

Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurunuz ve fındık büyüklüğünde köfteler yapınız.

Tencerede tereyağını eritiniz, salçayı ekleyip kavurunuz. Su ilave ediniz. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri atınız. Hamurlar ve köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave ediniz. 10 dakika sonra kıyılmış taze nane ekleyiniz ve ocaktan alınız.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder