TEKİRDAĞ KÖFTESİ
Tekirdağ köftesi, 1920'li yılların başında Selanik'ten göç
edenler tarafından yöreye getirildiği düşünülüyor. Dana etinin kaburga kısmı
kullanıldığından, Tekirdağ köftesinin sırrı kullanılan ete bağlanıyor. Tekirdağ
köftesi servis edilirken yanında mutlaka kırmızı biber salçası bulunuyor.
MALZEMELER:
Yarım kilo köftelik kıyma,
1 yumurta,
2-3 dilim kuru ekmek,
1 baş orta boy kuru soğan,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Nane.
YAPILIŞI:
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş emekleri
ilave ediniz. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğurunuz. Üzerine
baharatları ve tuzu ekleyerek yoğurunuz.
Yuvarlak köfteler yapınız ve yağlı tavada kızartınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder