GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE
MALZEMELER:
2 su bardağı şeker kuru fasulye
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı küp domates
8 dilim pastırma
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI:
Kuru fasulyeleri akşamdan sıcak suya koyunuz.Sıvı yağı
toprak güvece koyunuz ve soğanları küp
küp doğrayarak soteleyiniz.Salça ve domatesleri ekleyiniz ve kavurmaya devam
ediniz.Pastırmaları irice bölüp ilave ediniz ve 1-2 dakika döndürdükten sonra
fasulyeleri ve sıcak su ekleyiniz.Hafif karıştırdıktan tereyağını katınız sonra
güvecin kapağını kapatınız.
Kısık ateşte 1.5 saat kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder