IZGARA KÖFTE
Malzemeler:
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz
Yapılışı:
Yarım kilo kıymaya bir adet soğanı rendeleyiniz. Soğuk suda
ıslatılmış ekmeğin suyunu sıkınız, tuz
ilâve ediniz, iyice yoğurunuz. Üzerine iki adet yumurta kırınız, tekrar
yumurtaları yedirinceye kadar yoğurunuz.Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar
alınıp ıslatılmış iki elle yuvarlayınız, avuç içerisinde bastırarak yassıtınız.
Bu basılmış köftelerin her iki tarafına elle zeytin yağı sürünüz. Kömür veya odun
közü olan ateşe ızgara koyunuz, telleri yağlayınız, ızgara kızınca köftelerin
her iki tarafını pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder