CİĞER SARMASI (EDİRNE YÖRESİ)
MALZEMELER:
1 takım kuzu ciğeri
Kuzu gömleği
2 bardak pirinç
6 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 demet taze nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Kuş üzümü
fıstık
3 bardak su
tuz
sıvı yağ
yumurta
YAPILIŞI:
Ciğerleri bir tencerede kuşbaşı kesilmiş şekilde kavurunuz.
Sonra ince doğranmış soğan vefıstıkları, salça ilave edip birlikte kavurunuz.
Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edip ciğerlerle kavurunuz. Daha sonra 3
bardak su, tuz, karabiber,kuşüzümü ve nane ilave ederek kısık ateşte 10 daha
pişiriniz.Daha sonra içlerine hazırlamış olduğunuz harcı koyduktan sonra kuzu
gömleğine bohçalar halinde sarıp bir tepsiye diziniz. Üzerine bir bardak su
ilave ediniz, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürüp pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder