PIRASA BÖREĞİ
MALZEMELER:
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamur için:
500 gr un
Su
Sıvıyağ
Tuz
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Pırasaları temizleyiniz. Yıkayıp küçük küçük doğrayınız.
Tavada sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurunuz.
Salçayı ekleyip karıştırınız. Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alınız.
Unu hamur yoğurma kabına alınız. Tuz ekleyip harmanlayınız.
Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz.
Hamurdan 10 tane beze hazırlayınız. Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz
daha büyük olacak şekilde açınız. Tepsiyi yağlayınız ve yufkaları aralarına yağ
sürerek üst üste yerleştiriniz. Hazırladığınız pırasalı malzemeyi yayıp diğer
hamurları yerleştiriniz.Hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırınız. Yufkanın
üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50
dakika pişiriniz. Dilimleyip sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder