SUFGANİYOT(HANUKA BAYRAMI TATLISI)
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı şeker
3 bardak un
1/3 bardak şeker
1 adet yumurta
2/3 bardak su
2 yemek kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş
3 bardak yağ, kızartma için
Pudra şekeri
Tarçın
1/2 havuç
YAPILIŞI:
Mayayı bir yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı şekerle
karıştırınız. En az 10 dakika maya tutana kadar bekleyiniz.Geniş bir kapta un
ve şekeri karıştırınız. Maya, margarin, su ve limon kabuklarını karıştırınız.Hamur
pürüzsüzleşene kadar yoğurunuz. Hamuru en az yarım saat bir kapta dinlenmeye
bırakınız ve sonra tekrar 5 dakika boyunca yoğurunuz.Küçük hamur parçalarını
alarak yuvarlayınız ve top şekline getiriniz. Bu toplar bildiğiniz klasik donut
boyutlarında olmalıdır. Sonra bu hamur toplarını 15 dakika dinlendiriniz.Orta
ateşte yağı kızdırınız.Yavaş yavaş hamur toplarınızın her iki tarafını da hafif
kahverengileşene kadar kızartınız.Bu hamur toplarına piştikten sonra reçel,
çikolata veya istediğiniz herhangi bir şeyi enjekte ediniz. Üzerlerine pudra
şekeri ve tarçın serperek servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder