SAYFALAR

26 Kasım 2013 Salı

SUFGANİYOT(HANUKA BAYRAMI TATLISI)


SUFGANİYOT(HANUKA BAYRAMI TATLISI)

MALZEMELER:
30 gram taze maya
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı şeker
3 bardak un
1/3 bardak şeker
1 adet yumurta
50 gram eritilmiş margarin
2/3 bardak su
2 yemek kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş
3 bardak yağ, kızartma için
Pudra şekeri
Tarçın
1/2 havuç
YAPILIŞI:
Mayayı bir yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştırınız. En az 10 dakika maya tutana kadar bekleyiniz.Geniş bir kapta un ve şekeri karıştırınız. Maya, margarin, su ve limon kabuklarını karıştırınız.Hamur pürüzsüzleşene kadar yoğurunuz. Hamuru en az yarım saat bir kapta dinlenmeye bırakınız ve sonra tekrar 5 dakika boyunca yoğurunuz.Küçük hamur parçalarını alarak yuvarlayınız ve top şekline getiriniz. Bu toplar bildiğiniz klasik donut boyutlarında olmalıdır. Sonra bu hamur toplarını 15 dakika dinlendiriniz.Orta ateşte yağı kızdırınız.Yavaş yavaş hamur toplarınızın her iki tarafını da hafif kahverengileşene kadar kızartınız.Bu hamur toplarına piştikten sonra reçel, çikolata veya istediğiniz herhangi bir şeyi enjekte ediniz. Üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder