SÜRYANİ İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
100 gr kitel bulguru
200 gr köftelik bulgur
300 gr irmik
Tuz
Kişniş
200 gr dana kıyma
İç harç için:
600 gr kıyma
3 adet kuru soğan
Birer tutam karabiber ve yenibahar
YAPILIŞI:
Bulgur ve irmiği suyla ıslatınız, dana kıyması ilave ediniz.
Yoğrularak hamur elde ediniz. Tuz ve kişniş ilave ediniz. İç harcını hazırlamak
için soğanı doğrayınız ve kıymayla kavurunuz.Karabiber ve yeni bahar ilave
ediniz.Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elde açılınız. İçerisine kavrulmuş
iç harç koyunuz, kapatınız. Avuç içinde bastırarak genişletiniz. Tuzlu suda 7
dakika haşlayınız. Haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve ceviz ile servis
ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder