ISPANAKLI İRMİK TATLISI
Malzemeler:
20 adet ıspanak yaprağı
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı süt
9 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Krema:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
1 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Ispanakları bir kahve fincanı su ile blenderden çekiniz.Süt,
ıspanak püresi, irmik ve şekeri birlikte puding kıvamında pişiriniz.
Sonunda,vanilyayı ekleyiniz.Yüksek duvarlı cam bir tabak içine dökünüz ve
soğumaya bırakınız.Kremasını malzemeler ile
orta ateşte pişiriniz. Sıcakken tatlının üzerine dökünüz.Fındık, hindistan
cevizi, ezilmiş badem ve meyve ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder