SAYFALAR

11 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI İRMİK TATLISI



ISPANAKLI İRMİK TATLISI

Malzemeler:
20 adet ıspanak yaprağı
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı süt
9 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Krema:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
1 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Ispanakları bir kahve fincanı su ile blenderden çekiniz.Süt, ıspanak püresi, irmik ve şekeri birlikte puding kıvamında pişiriniz. Sonunda,vanilyayı ekleyiniz.Yüksek duvarlı cam bir tabak içine dökünüz ve soğumaya bırakınız.Kremasını  malzemeler ile orta ateşte pişiriniz. Sıcakken tatlının üzerine dökünüz.Fındık, hindistan cevizi, ezilmiş badem ve meyve ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder