NOHUTLU EKŞİLİ KÖFTE
MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Köftesi İçin
½ kg kıyma
2 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI:
Nohudu geceden ıslatınız ve yenecek kıvama gelene kadar
haşlayınız. Köfte için gerekli olan bütün malzemeleri bir arada yoğurunuz.
Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp hafif un serptiğiniz bir tepsiye koyunuz.
Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayınız. Bu işlem hem köftelerin birbirine
yapışmaması, hem de yemeğin biraz kıvamlı olmasını sağlıyacaktır.Hazırlanan
köfteleri teflon tavada çok az sıvı yağda karıştırarak kızartınız, bir kaba
alınız. Büyük bir tencerede 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda salçayı kavurunuz.
Kavrulan salçaya kaynar su ekleyiniz. Su kaynamaya başlayınca önceden pişirmiş
olduğunuz köfteleri yavaşça ekleyiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra da haşlanmış
nohutları ekleyiniz. Tuzunu katınız. Bir müddet kaynatınız. Bol miktarda
kıyılmış maydanoz, limon suyu ve karabiberle servis ediniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder