SAYFALAR

21 Kasım 2013 Perşembe

NOHUTLU EKŞİLİ KÖFTE


NOHUTLU EKŞİLİ KÖFTE

MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Köftesi İçin
½ kg kıyma
2 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI:
Nohudu geceden ıslatınız ve yenecek kıvama gelene kadar haşlayınız. Köfte için gerekli olan bütün malzemeleri bir arada yoğurunuz. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp hafif un serptiğiniz bir tepsiye koyunuz. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayınız. Bu işlem hem köftelerin birbirine yapışmaması, hem de yemeğin biraz kıvamlı olmasını sağlıyacaktır.Hazırlanan köfteleri teflon tavada çok az sıvı yağda karıştırarak kızartınız, bir kaba alınız. Büyük bir tencerede 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda salçayı kavurunuz. Kavrulan salçaya kaynar su ekleyiniz. Su kaynamaya başlayınca önceden pişirmiş olduğunuz köfteleri yavaşça ekleyiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra da haşlanmış nohutları ekleyiniz. Tuzunu katınız. Bir müddet kaynatınız. Bol miktarda kıyılmış maydanoz, limon suyu ve karabiberle servis ediniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder