SAYFALAR

20 Kasım 2013 Çarşamba

AŞOTU ÇORBASI (ERZURUM YÖRESİ)


AŞOTU ÇORBASI (ERZURUM YÖRESİ)

MALZEMELER:
1 su bardağı buğday
1 adet kuru soğan
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı aşotu (kişniş)
4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Köfte için:
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Buğdayı 4 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayınız. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu derin bir kapta karıştırınız. Buğdayı haşladığınız sudan 1 kepçe kadar alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırınız. Kaynamakta olan buğdaya ilave edip hızlıca karıştırınız. Tavaya tereyağını ekleyip eritiniz. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyiniz. Soğan yumuşayınca çorbaya ekleyip karıştırınız. Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurunız. Misketten daha küçük köfteler hazırlayınız. Kaynayan çorbaya ilave ediniz. Kişniş, tuz ve karabiberi ilave edip köfteler yumuşayana kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder