SAYFALAR

21 Kasım 2013 Perşembe

HELATİYE


HELATİYE

MALZEMELER:
Muhallebi için
1+ 1/2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı gül suyu
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı soyulmuş badem
2/3 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı
1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
YAPILIŞI:
Şerbet için şeker, su ve gül suyunu tencereye alınız ve orta ateşte kaynatınız. Soğumaya bırakınız. Süt, şeker ve damla sakızını tencereye alıp kaynamaya bırakınız. Nişasta ve suyu iyice karıştırıp ince ince süte ekleyiniz ve muhallebi kıvamında pişiriniz. Karışımı su ile ıslatılmış kare bir kabın içerisine yayınız. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra küp şeklinde doğrayınız. Servis kaplarına şurubu paylaştırınız. Küp doğranmış muhallebi, kayısı, nar, badem ve fıstık ekleyip hafif karıştırınız ve servis yapınız. İsteğe göre buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder