SAYFALAR

13 Kasım 2013 Çarşamba

IZGARA KÖFTE


IZGARA KÖFTE
Malzemeler:
500 gram kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz
Yapılışı:
Yarım kilo kıymaya bir adet soğanı rendeleyiniz. Soğuk suda ıslatılmış ekmeğin suyunu sıkınız, tuz  ilâve ediniz, iyice yoğurunuz. Üzerine iki adet yumurta kırınız, tekrar yumurtaları yedirinceye kadar yoğurunuz.Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılmış iki elle yuvarlayınız, avuç içerisinde bastırarak yassıtınız. Bu basılmış köftelerin her iki tarafına elle zeytin yağı sürünüz. Kömür veya odun közü olan ateşe ızgara koyunuz, telleri yağlayınız, ızgara kızınca köftelerin her iki tarafını pişiriniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder