SAYFALAR

16 Kasım 2013 Cumartesi

TEKİRDAĞ KÖFTESİ


TEKİRDAĞ KÖFTESİ

Tekirdağ köftesi, 1920'li yılların başında Selanik'ten göç edenler tarafından yöreye getirildiği düşünülüyor. Dana etinin kaburga kısmı kullanıldığından, Tekirdağ köftesinin sırrı kullanılan ete bağlanıyor. Tekirdağ köftesi servis edilirken yanında mutlaka kırmızı biber salçası bulunuyor.
MALZEMELER:
Yarım kilo köftelik kıyma,
1 yumurta,
2-3 dilim kuru ekmek,
1 baş orta boy kuru soğan,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Nane.
YAPILIŞI:
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş emekleri ilave ediniz. Yumurtayı da ilave ederek hamur gibi yoğurunuz. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyerek  yoğurunuz. Yuvarlak köfteler yapınız ve yağlı tavada kızartınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder