SAYFALAR

16 Kasım 2013 Cumartesi

YAĞLI TURŞU (TEKİRDAĞ YÖRESİ)


YAĞLI TURŞU

MALZEMELER:
1 kg yeşil biber
750ml üzüm sirkesi
300ml ayçiçeği yağı
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı iri tuz.
YAPILIŞI:
Sirke ve yağı bir tencereye koyunuz. Kaynamaya başlayınca tuz ve ikiye bölünmüş temizlenmiş biberleri içine atınız. Biberler yumuşayınca kavanoza alınız. Biberleri kavanoza koyarken 1 sıra biber, 1 sıra ince kıyılmış sarımsak koyunuz. En son olarak tenceredeki sirkeli yağı kavanoza koyunuz ve kapağı kapatınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder