MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
TEREYAĞI
KURU NANE
SARIMSAK
TUZ
YAPILIŞI:
YEŞİL MERCİMEĞİ BİR TAŞIM KAYNATIP KARA SUYUNU SÜZÜNÜZ.DAHA SONRA TEKRAR ÜZERİNE SU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKINIZ.BİR KASEDE YOĞURT,UN,YUMURTA,TUZ VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLARI İYİCE ÇIRPINIZ.PİŞEN MERCİMEKLERİ EL BLENDERİNDEN GEÇİRİNİZ.DAHA SONRA MEYANESİNİ KATINIZ.BİR TAŞIM PİŞTİKTEN SONRA AYRI BİR TAVADA TERYAĞINI KIZDIRIP NANESİNİ KATINIZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder