MALZEMELER:
250 gr YAĞSIZ KIYMA
1/2 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
BİRAZ MAYDANOZ
KARABİBER
TUZ
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 ADET KEREVİZ
KURU NANE
SIVI YAĞ
1 ADET ET BULYON
1 YEMEK KAŞIĞI UN
YAPILIŞI:
KÖFTELERİ KÜÇÜK TOP TOP YUVARLAYINIZ VE DÜZ BİR TABAKTA UNLAYINIZ.BİR TENCEREYE BİRAZ SIVI YAĞ KOYUNUZ.VE ÜZERİNE SICAK SU İLAVE EDİNİZ.SU KAYNAYINCA İÇİNE BULYON KATINIZ.DAHA SONRA UNLANMIŞ KÖFTELERİ YAVAŞ YAVAŞ TENCEREYE ATINIZ.KÜP KÜP DOĞRADIĞINIZ SEBZELERİDE KATINIZ.BİRAZ KARIŞTIRINIZ .TABAKTA KALAN UNUDA BİRAZ SU İLE ÇIRPARAK TENCEREYE İLAVE EDİNİZ.YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİNİZ.ÜZERİNE KURU NANE SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder