MALZEMELER:
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
120 gr MARGARİN
3 ADET YUMURTA
1 BARDAK SÜT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI İÇİN:
3 ADET ELMA
1 ADET ŞEFTALİ
2 ADET ANJELİK ERİK
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
BİR ÇİMDİK GIDA BOYASI
1 PAKET VANİLYA
SÜSLEMEK İÇİN:
PUDRA ŞEKERİ ÜZÜM TANELERİ
YAPILIŞI:
HAMURU KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAZIRLAYINIZ.BİR MERDANE YARDIMIYLA KALIPLARA GÖRE HAMURU AÇINIZ.İÇLERİNİ KABARMASINI ÖNLEMEK İÇİN ÇATALLA DELİNİZ.DAHA SONRA MEYVELERİ YIKAYIP, SOYUP RENDELEYİNİZ VE SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ .SOĞUYUNCA İÇİNE DİĞER MALZEMELERİ KATINIZ.KALIPLARA İÇ HARCI SERİNİZ.ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİNİZ.180 DERECE FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SOĞUDUKTAN SONRA PUDRA ŞEKERİ SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.
3 yorum:
Nefis gözüküyor,elinize sağlık.
çok şekerler yaaa.canım çekti şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.
çok güzel gözüküyor hepsi, farklı farklı desenli olmalarına da bayıldım. ellerinize sağlık :)
bana da beklerim dilerseniz:
edankb.blogspot.com
sevgiler..
Yorum Gönder