MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI BUĞDAY
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
TEREYAĞ
KURU NANE
TUZ
YAPILIŞI:
BUĞDAYI BİR GECE ÖNCEDEN YIKAYIP ILIK SUYLA ISLATINIZ.ERTESİ GÜN ÜZERİNE SU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKINIZ.BUĞDAY İYİCE PİŞİP HELMELENİNCE NOHUTLARINI KATINIZ.BİR KASEDE YOĞURT,UN VE YUMURTAYI ÇIRPINIZ.KAYNAYAN ÇORBAYA ILIŞTIRARAK MEYANESİNİ KATINIZ.BİR TAŞIM KAYNAYINCA TUZUNU İLAVE EDİNİZ.KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞI VE NANEYİ YAKINIZ VE ÇORBAYA KATINIZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder