MALZEMELER:
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALCASI
1/2 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 ADET DOMATES
1 ADET ET BULYON
TEREYAĞ
MAYDANOZ
TUZ
YAPILIŞI:
PİRİNÇLERİ YIKAYINIZ.KÜÇÜK BİR TENCEREYE ÜZERİNE SU KOYUP HAŞLAYINIZ.BİR KÜÇÜK TAVADA DOMATESLERİ RENDELEĞİNİZ.SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ SUYUNU ÇEKİNCE İÇİNE TEREYAĞINI VE SALÇALARI KATINIZ,PİŞİRİNİZ.ELDE ETTİĞİNİZ BU SOSU PİRİNÇLERİN ÜZERİNE KATINIZ.BOLYONU İLAVE EDİNİZ.TUZUNU SERPİNİZ.BİR TAŞIM KAYNATINIZ VE ALTINI KAPATINIZ.MAYDANOZLARINI İNCE İNCE KIYINIZ VE ÇORBANIZA KATINIZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder